Mediation

Mediator en mediation advocaat

Wij begeleiden als onafhankelijk en onpartijdig mediator, twee of meer partijen. Wij begeleiden hen bij het vinden van een duurzame oplossing, waarmee ieder de toekomst met vertrouwen tegemoet kan zien. Daarbij maken wij gebruik van onze ervaring als advocaat op het gebied van arbeidsrecht en ziekteverzuim, om een oplossing mogelijk en uitvoerbaar te maken. Marina Verschoof is MfN registermediator.

Ook kunnen wij als mediation advocaat één partij adviseren. Zowel in mediation, als in onderhandeling en procedure. Daarbij maken wij gebruik van onze ervaring als mediator om in constructieve samenwerking een optimaal onderhandelingsresultaat te bereiken.
Image

Wat is mediation?

Duurzame oplossing

Het is mooi te ervaren dat mensen met hulp in staat zijn hun samenwerking te verbeteren of op een respectvolle manier te eindigen. Dat gun ik iedereen!”

Wij hebben interesse voor wat mensen drijft op de werkvloer bij (dreigende) arbeidsconflicten. Die drijfveren combineren wij met juridische mogelijkheden en met respect voor de werkrelatie. Het resultaat is een duurzame oplossing waarin beide partijen zich kunnen vinden, zonder procedures.

Ziekte heeft soms te maken met een arbeidsconflict. Ook komt het voor dat tijdens ziekte de communicatie tussen werkgever en werknemer verslechtert. Mediation kan die communicatie verbeteren en kan bijdragen aan duurzaam herstel.

Werkwijze

In onze aanpak staat de werkrelatie tussen mensen centraal. In de gesprekken, op ons kantoor in Utrecht of op een gekozen locatie, is er ruimte om wensen te bespreken. Vertrouwelijkheid staat voorop. Ook in een pril stadium als een arbeidsconflict dreigt, kan mediation partijen helpen en een arbeidsconflict voorkomen.

Na het eerste contact kan de mediation binnen een week starten. Indien partijen dat wensen, is mediation ook via een videoverbinding mogelijk. 

Image

Wat zeggen cliënten over mediation van VWW Advocaten - Mediation?

Image

Publicaties

Academie voor de Rechtspraktijk magazine (April, 2016): ' Mediation als oplossing voor WWZ-perikelen?'
Publieksfolder MfN